RSS

dijous, 14 de gener del 2010

EL BINOMI FAMÍLIA-ESCOLA


Tinc la sort de portar la meva filla petita a una escola bressol on s'accentua de manera especial el potenciar la comunicació amb la família. El proper dia 22 de gener em conviden a compartir una estona a la tarda i berenar pares, nens i educadores a la classe. De manera natural, l'organització de l'escola estableix uns vincles, molts dels quals tenen l'origen a l'espai-nadó. Unes sessions on una educadora comparteix coneixements amb les dones que acaben de ser mares. Tota una estructura encaminada a afavorir la comunicació.
L'espai (no li diuen aula) on s'hi està la Violeta és obert i els pares poden entrar a l'espai on s'hi estan els seus fills sense cap restricció. L'espai és lluminós amb sortida directa al pati. A la part exterior hi ha un corralet per tal de tenir controlats als nens més petits. Els nens de 2 anys surten al pati sense que hi hagi cap barrera delimitada.
Els elements de seguretat són evidents a les portes i als passadissos i pati. Es nota que hi ha una feina molt acurada per decidir la distribució de l'espai i l'ús dels materials. Als pares ens reuneixen de tant en tant per formar-nos. Venen psicopedagogs a donar xerrades i ens expliquen activitats com el joc heurístic o la panera dels tresors.
També hi ha una cura especial en l'elaboració dels menús de l'escola. A diferencia del segon grau d'educació infantil ( que està coordinat per l'Ampa) aquí els menjars i la cuina estan gestionats per l'escola.
Al video es pot veure el moment quan vaig a recollir la meva filla. Els pares aprofiten per parlar amb les educadores i per estar-s'hi als espais de l'escola una estona amb els seus fills.