RSS

dijous, 25 de març del 2010

Les experiències i el teatre

Avui la sessió ha estat doble. Per una banda les companyes han creat una petita activitat per fer-nos experimentar amb el tacte i amb el joc. Hem reflexionat sobre la importància que té el fet que els nens descobreixin per ells mateixos el món que els envolta. I també´com el joc és un element que pot ajudar a entendre les normes i a conviure.
Després hem estat a la xerrada d'un director novell de teatre. Ens han explicat totes les vicissituds que han de passar les companyies joves de teatre per tal d'arribar a ser professionals. La quantitat d'hores i assajos per fer una obra que potser es representa un dia o dos, sense gaire repercussió.
No va fer gaire esment a les possibilitats que el joc teatral té per fomentar les relacions i la creativitat en els nens. Jo vaig pertànyer a una companyia de teatre quan estudiava a la Universitat. Estàvem dirigits per Josep Maria Mestres i va ser una experiència molt enriquidora. Els jocs de relació que es porten a terme en un aula de teatre són molt interessants i crec que molts d'ells poden ser útil per fomentar la sociabilitat dels nens. La complicitat que s'estableix dins d'un grup de teatre és molt especial.

Aquí he trobat alguns exercicis de teatre per fer amb nens: verbalitzar,relaxar... hi ha un munt de possibilitats:
http://www.mallorcaweb.com/magteatre/teatre/teatre.html