RSS

dimarts, 23 de març del 2010

Sessió de mestres i L'aquarium

Divendres vam tenir la primera sessió de mestres. El que més m'agrada d'elles és que trobo que parlen de la seva feina amb un sentiment de vocació, que creuen en el projecte i el que és l'escola, malgrat els imprevistos que segur que es deuen trobar en el seu dia a dia. Han parlat de com avaluar als nens tan petits i la clau per a elles és l'observació: d'on parteix el nen a l'inici de curs i quines noves capacitats va adquirint al llarg del curs. Cada nen evoluciona d'una manera diferent a l'altre. Així elles se centren en el procés.
Altre aspecte que m'ha cridat l'atenció és que ha explicat que algunes escoles tenen el servei de picar a la porta perquè les famílies més desestructurades portin els seus fills puntuals a l'escola. No déu ser gens fàcil trobar-se amb famílies que viuen tan d'esquena a l'educació dels seus fills... Penso que a vegades deuen entrar ganes de llençar la tovallola, sobretot perquè la feina de mestra és una feina on no veus els resultats de manera immediata, si no que és un granet de sorra en la formació de l'infant...i que tot el que puguis aconseguir a l'escola, la família ho pot desmuntar...

Després hem anat a l'aquari. Erem una gran família d'estudiants d'Educació Infantil!!!
Ens han fet un tast del teatre que mostren als nens de les escoles en la seva visita. Ara he entès perquè la meva filla va aprendre tant d'anar a l'aquari!!!

Realment fan una activitat molt ben pensada perquè els petits participin i aprenguin ( i això segon puc assegurar que és cert,  i de manera sorprenent a més!!)

L'Anna em va portar el seu llibre "La Resiliència" crecer desde la adversidad. És una lectura apassionant de la  qual parlaré a una altra entrada del bloc...