RSS

dimarts, 2 de març del 2010

L'arc de Sant Martí








La sessió a l'escola del passat dimarts va ser molt especial. Vaig proposar d'incloure dintre del material de construcció l'arc de Sant Martí de la pedagogia Waldorf que tinc a casa. Els nens em van donar les gràcies i van fer-lo servir per a crear la seva ciutat.
Aquesta vegada tots van participar i quan la mestra (Angus) els va preguntar si els havia agradat van dir que sí i que molt. Dos dels nens de la sessió tenien necessitats educatives especials, però estaven tan integrats amb el grup que era difícil saber quins eren. Tothom va demostrar novament una gran capacitat imaginativa i de concentració.  Els nens provaven de fer les construccions en alçada i molts se'n surtien prou bé mantenint l'equilibri.
La música va estar novament present en aquesta sessió. Una música tranquil.la i relaxant. No és un recurs alié per mi. A casa, les meves filles estan avesades a escoltar música tot sovint. Quan han estat jugant esvalotades amunt i avall per casa, poso música relaxant i l'efecte és immediat... la música convida a una activitat més pausada a un altre ritme.

Hi ha una branca de la psicologia especialitzada en l'efecte de la música en els éssers humans. En aquest link parla de com la música pot ajudar fins i tot en l'adquisició de la parla. La comunicació en el seu estat més primitiu està basada en la música. Quan el nadó comença a  vocalitzar ( encara no parla) basa el seu patró en el ritme i la melodia... Així els primers balboteigs es poden considerar espressions musicals!

http://tuleitmotiv.com/Laimportancia.htm

I aquí teniu un video on explica com la música té efectes beneficiosos en els bebés i nadons ingressats a l'hospital. Des de la freqüència cardiaca fins a l'estat d'ànim es veuen influenciats per la música!