RSS

divendres, 4 de juny del 2010

Els nens visiten la Universitat

Avui ha estat una dia molt especial a la Universitat. Hem acollit els nostres nens del projecte universitat-escola en una jornada que ha estat la cirereta que ha acabat de decorar el pastís. Durant tot aquest temps les escoles ens han acollit amb les portes obertes i ens han deixat capficar el nas a les seves aules. Avui els hi hem agraït amb una gran festa plena de nens.
Tots estavem nerviosos i impacients per veure com es desenvolupava el dia. Malgrat que la primera part han hagut d'esperar-se força estona pel retard d'un dels col.legis, un cop han començat a rutllar les activitats, crec que ha funcionat molt bé.
En el meu cas, puc dir que l'espectacle de titelles ha estat tot un èxit. Hem aconseguit tenir un auditori de nens molt actiu però amb un comportament exemplar. S'han implicat moltíssim en la història i han estat molt atents!.
Totes hem gaudit moltíssim fent l'activitat i, pel poc temps que hem tingut per preparar-la ha sortit prou bé!
Ha estat molt gratificant veure les cares dels nens, i descobrir que, amb una història senzilla, hem pogut fer contents a tots.
Un cop s'han fet els tres passis que teníem assignats hem anat cap a fora a ballar sota un sol de justícia en una rotllana ben gran i "marxosa". Els nens ( i sobretot algunes nenes) s'ho estaven passant d'allò  més bé amb les danses!!.
Per últim, han anat al Palau a dinar, però jo no he pogut acompanyar-los, ja que tenia els meus 2 compromisos familiars...

He de remarcar que la feina de les mestres ha estat molt valuosa. Sobretot perquè no resulta fàcil mantenir 700 nens asseguts durant tota l'estona del matí que hem estat esperant. Elles eren paciència pura i sabien dialogar quan un nen no es portava bé. En fi, que no és gens fàcil i que es notava que tenien anys d'experiència amb el treball. M'ha fet pensar, què aquest saber estar i saber guiar, no es pot aprendre de cap altre manera més que convivint-hi, conèixent els nens i  les seves reaccions, les seves pors i els seu neguits! 
La carrera ajuda, però com a totes les professions l'experiència és cabdal per ser una bona mestra!