RSS

dimarts, 18 de maig del 2010

L'últim dia a l'hort

Avui ha estat l'últim dia a l'escola Eulàlia Bota. He estat de nou al taller de l'hort. La mestra ha dividit la tasca en dues seqüències. A la primera els nens han dibuixat en unes cartolines el que creien que es trobarien a l'hort... han dibuixat flors, pastanagues, enciams, pedres, pèsols... Un nen ha dibuixat les pastanagues del revès: l'arrel taronja sobresortia de la terra!

Després equipats amb lupes hem anat a l'hort a investigar. Hem descobert que les pastanagues creixien sota terra!!
També hem agafat maduixes i hem olorat herba.
Hem tornat a la classe amb les safates plenes de pedres, maduixes i flors i les hem estat observant amb molta cura. Els més golafres no s'ha pogut estar de tastar les maduixes!!!

He pogut comprovar com la mestra seguia la pauta que ens han ensenyat a psicologia. Primer ha connectat amb els coneixements previs fent que els nens dibuixessin el que creuen que trobaran.

Després mitjançant l'observació els nens han anat "construint" nous esquemes de coneixement: les pastanaguen creixen sota terra (són arrels). Aquest procés requeria de l'alumne actiu, és el nen qui arriba a la conclusió mitjançant l'experiència.

Per últim l'observació a l'aula ha servit per recapitular i sintetitzar aquestes noves troballes que han fet a l'hort!!! Pas per pas seguint la concepció constructivista de l'ensenyament i aprenentatge que impera en les tendències educatives d'avui dia!