RSS

dimarts, 27 d’abril del 2010

Juguem a fer un conte

Avui l'exposició de les companyes ha volgut ensenyar-nos que les mateixes paraules poden significar quelcom diferent en funció del significar que vulgui donar cada persona. Cadascú de nosaltres té un punt de vista diferent i cal que sigui respectat. Amb les mateixes paraules hem teixit històries diferents.
Moltes vegades els conflictes que tenen lloc a l'aula venen donats per diferents punts de vista.
La Patricia ens ha recordat que la mestra ha de tenir un paper mediador i ha d'anar promovent el diàleg i la ressolució de conflictes per la via del respecte i l'enteniment. En aquest sentit ha de gestionar la comunicació. També cal que treballi per tal que tothom tingui un reconeixement positiu i recolzar a tots.

Una altre dels punts que hem tractat a classe ha estat la importància del joc per tal de realitzar un aprenentatge significatiu. I com mitjançant el joc podem arribar aprendre a ressoldre conflictes i entendre les normes.

He trobat un video que explica molt clarament la importància del joc en la infància i com és una eina boníssima per al desenvolupament dels infants dintre de la nostra societat.