RSS

divendres, 28 de gener del 2011

Treballar amb les TIC a Educació Infantil (un cas pràctic)

La conferència a la que he pogut assistir avui m'ha agradat moltíssim. Al marge dels continguts que han explicat quan et trobes amb unes professionals de l'Educació Infantil que parlen amb aquest entusiasme i aquesta dedicació de la seva feina m'omple de felicitat. Les dues mestres parlaven amb orgull i satisfacció del que suposava treballar d'una manera tan intensa amb les TICs a l'aula. Se les veia contentes i quan parlaven dels entrebancs (llapissos caríssims que es trencaven, pissarres massa elevades, etc) ho feien no tant com si fossin un problema sinó com un repte amb una actitud constructiva i positiva cap a les eines i els recursos tecnològics dels que disposen.

M'he contagiat del seu entusiasme i penso que no puc deixar de tenir un ull en aquestes noves tecnologies i de poder-les aplicar el dia de demà a l'aula... Amb tots els seus avantatges i els seus inconvenients i, sobretot, amb aquesta actitud tan positiva!!

dimarts, 18 de gener del 2011

EL projecte pren forma

Ja comencem a tenir enllestides algunes de les parts del projecte. Tenim el handicap que cap de nosaltres té el pagemaker a casa, amb la qual cosa hem d'aprofitar les estones de classe per avançar en els dossiers.
Per sort, la Sandra ens ha donat permís per canviar d'aula i poder treballar amb els ordinadors que disposen d'aquest programa quan estem a la seva aula ( on el pagemaker no està instal·lat).
És un programa que de mica en mica anem dominant, tot i que hi ha hagut més d'una vegada que hem pensat que havíem perdut tota la feina feta. Per sort, al final ens estem ensortint i ens està quedant tal i com volíem.

Estic molt a gust treballant amb les meves companyes. Ens hem sabut complementar molt bé i cadascuna de nosaltres ha intentat aportar el millor per al projecte. M'agrada perquè treballar així dóna gust!

dijous, 13 de gener del 2011

El laberints van prenent forma

Avui hem continuat perfilant i concretant els aspectes del nostre projecte. Cap de les tres "Cargolines" som unes expertes en noves tecnologies i el que vam decidir és aprofitar sobretot tot el que havíem après a classe. Així doncs, per una banda tenim el pagemaker, amb el qual farem la maquetació. Per altra banda la creació del logo i l'artwork el farem amb el photoshop. L'activitat del conte, la farem a través d'una pixilació amb movie maker. És a dir, tot al voltant dels mitjans que hem conegut a les sessions de classe.

Addicionalment i per al podcast farem servir un programa de gravació de so bastant complet anomenat Nuendo.

Tenim intenció de pujar el màxim de material possible a la xarxa, per tal que estigui disponible des de qualsevol lloc i seguint la filosofia que ens ha anticipat el Miquel d'anar cada cop més a treballar amb "clouds", és a dir, la tendència de tenir cada vegada més coses penjades a les xarxes i menys coses guardades als discs durs de l'ordinador.