RSS

dissabte, 18 de setembre del 2010

Les escoles maten la creativitat

La sessió d'avui de la Carolina, s'ha centrat en aspectes relacionats amb la creativitat i el disseny. Una de les coses que més m'ha cridat l'atenció és que els bons dissenys i les bones idees són aquelles que semblen senzilles de fer. L'efecte de quan hom veu alguna cosa que no ha vist abans i té aquest idea: això ho podia haver pensat jo. Ha posat com exemple el videoclip dels White Stripes fet amb Lego i que  es va fer molt famós en el seu moment:


I també, ha posat una conferència que reflexionava sobre els papers de les escoles i l'educació i com les normes que imperen en elles poden acabar amb la creativitat dels nens:

dijous, 16 de setembre del 2010

Primers contactes amb el Photoshop...

Primer dia d'activitat més aplicada. Descobrint el programa photoshop, una eina de la qual coneixia el nom i poca cosa més.

Una de les coses més curioses és que es treballa per capes, de manera que tens possibilitat de tornar al punt de partida i anar endarrere amb les modificacions que es van fent. Pel que veig és un programa no gaire intuitiu, que requereix de bastant estona per arribar a dominar una miqueta les possibilitats que pot tenir.

No sóc gaire bona dibuixant sobre paper i el meu traç amb el ratolí deixa molt que desitjar.

M'he baixat la versió trial de moment, a l'espera de poder aconseguir la definitiva.

Provant a casa l'he utilitzat per modificar una imatge i aquest és el resultat:

Bé, és el meu primer treball amb el Photoshop! He mirat també alguns tutorials com aquests:


Allò dels retocs de les models amb el photoshop...